Acne behandeling

Acne behandelingen Huidspecialiste Marly

Acne is een van de meest voorkomende huidproblemen. Er zijn oneindig veel middeltjes om uit te proberen maar weinig producten blijken maar echt te werken. Als de huid op de juiste manier wordt behandeld en verzorgd is een mooie gave, gezonde huid echter meestal wel haalbaar.

 

Een standaardbehandeling voor acne bestaat niet, acne is een klacht die maatwerk vereist. Marly Brands verzorgt uw acne zowel vanaf de buitenkant als van binnenuit op individuele behoeften. Nadat er een huiddiagnose is gemaakt, bespreken we uw wensen en behoeften en stellen we een persoonlijk behandelplan op. Dit plan is een doelgerichte combinatie van professionele behandelingen en specifieke thuisverzorging.

 

Voor een optimaal herstel van de huid ontvangt u een persoonlijk advies over voeding, supplementen en hygiëne. Een zichtbaar resultaat zal blijken uit een gave huid waar de acne sterk verminderd of helemaal verdwenen is.

 

 

Wat is acne?

Acne is een aandoening van de talgklieren. Kenmerkend zijn onzuiverheden, zoals comedonen (mee-eters), ontstoken papels (rode pukkels) en/of pustels (puistjes met een geel puskopje). Daarnaast kunnen acne-littekens ontstaan. Afhankelijk van de ernst van de acne kunnen deze kenmerken in meer of mindere mate voorkomen. Voorkeurslokaties zijn het gezicht, de borst, de rug en de schouders.

xVergoeding door zorgverzekeraar

Huidspecialiste Marly is geregistreerd voor vergoeding van acnebehandelingen in het gelaat door de zorgverzekeraars. U dient dan wel een verwijzing te hebben van uw huisarts.

Soorten Acne

Er zijn verschillende typen van acné die elk in een wisselend stadium kunnen voorkomen. De meest voorkomende vormen zijn:

 

  • Jeugd acne = acne vulgaris, ‘vulgaris’ is Latijn voor ‘gewoon’. Het is dan ook verreweg de meest voorkomende vorm. Het kan alle typische kenmerken van acne vertonen, meestal in een vrij milde vorm.
  • Acne Tarda = acne op latere leeftijd, door hormonale schommelingen
  • Acne door allergie

is Acne te behandelen?

Hoe langer de aandoening bestaat en niet of onvoldoende behandeld wordt, des te groter is de kans op blijvende schade.

 

Acne kan goed behandeld worden door middel van dieptereiniging, microdermabrasie, en lichttherapie met de Booster Light-Lab lamp. (Zie hieronder)

 

Meestal worden deze behandelingen in combinatie uitgevoerd.

Behandelplan

Het behandelplan komt tot stand door een uitgebreide intake en een eerste onderzoek van de huid. Aan de hand hiervan geeft Marly u advies op maat en wordt in overleg met u een behandeltraject gemaakt.
Afhankelijk van de ernst van de acne zal de behandeling eenmaal per week tot eenmaal per 2 à 4 weken plaatsvinden. Om het optimale resultaat te behalen en te behouden voor uw huid worden alle behandelingen ondersteund met producten voor thuisgebruik toegespitst op acné.

Acne en huidverzorgende producten

In onze praktijk zijn wij steeds op zoek naar de beste huidverzorgende producten bij de behandeling van acne. Wij maken o.a. gebruik van de volgende merken huidproducten:

Het juiste moment om naar Marly toe te gaan, is wanneer ik denk er geen tijd voor te hebben… .

 

Anneke van den Boom

Anneke van den Boom

Rosel Heim Acne producten

Dieptereiniging

Voor een super schone huid

Deze behandeling is zeer effectief in het grondig reinigen van de huid. Afhankelijk van een aantal factoren, zoals de ernst van de acne, de gevoeligheid van de huid en medicijngebruik wordt een persoonlijke behandelmethode gebruikt. Uw huid wordt voorbehandeld met ofwel een vochtbehandeling, borstelbehandeling of met een peeling. Vervolgens wordt de huid op steriele manier door middel van zorgvuldige drukkende bewegingen vrijgemaakt van talg en pus.

De behandeling wordt afgesloten met een verzorgend masker en passende crème.

Microdermabrasie

Stimuleert de doorbloeding

Microdermabrasie maakt uw huid gladder, minder dof en stralender. De eventueel aanwezige acne rest-littekens verminderen en de talgkliertjes krijgen ook minder kans weer te gaan verstoppen en ontsteken. Het stimuleert de doorbloeding van uw huid waardoor de huidstofwisseling verbetert, de celdeling actiever wordt en de productie van collageen en elastine toeneemt.

Bij de behandeling wordt er een klein laagje van de huid gehaald. Hele fijne kristallen worden op de huid geblazen en direct weer opgezogen. Het apparaat is in te stellen naar intensiteit, precies af te stemmen op uw huid.
Ook voor littekens is dit een geschikte behandeling. Het beste resultaat wordt behaald met een kuurbehandeling.

Lichttherapie

Met de Booster Light-lab lamp

Een van de belangrijkste bacteriën die verantwoordelijk is voor de ontsteking en roodheid is de Propionibacterium acnés. Het blauwe licht van de Light-Lab lamp is in staat om deze bacteriën, die verantwoordelijk zijn voor de roodheid en/ of de ontstekingen van de acne, te vernietigen. Vervolgens kan met paars licht, een combinatie van blauw en rood licht, de huid verbeterd worden. Lichtbehandelingen hebben geen bijwerkingen, zijn pijnloos en natuurlijk. Resultaten zijn gemiddeld na 2 á 3 weken merkbaar.
Een acne kuur bestaat uit 8 – 10 behandelingen met een frequentie van 2 – 3 behandelingen per week. De behandeling duurt 15 tot 20 minuten.